top of page

VÅRE TJENSTER

Oslo Takstkontor AS, er et takstfellesskap for bygningskyndige takstmenn, som holder til i  Oslo. 

Vårt kjerneområde er Stor-Oslo inkl. Akershus og Østfold. For øvrig påtar vi oss også oppdrag i hele landet.
Samtlige takstmenn er innehaver av Svennebrev og Mesterbrev i byggfag.

 Vi stiller ikke noen krav om medlemskap i noen takst organisasjon!

Våre fagområder er:
Eierskifterapport™
– Verdi og lånetakst
Fagmann på visning™
– Reklamasjoner
– Næringstakst
– Skadeskjønn
– Landbrukstakst
– Ferdigbefaring /overtakelsesbefaring ny og brukt bolig
– Tilstandsvurdering
– Byggelånsoppfølgning
– Byggesak/Arkitekturprosjektering
– Byggrådgivning

Våre oppdragsgivere er bl.a.: Privatpersoner, borettslag, boligsameier, firma, banker, advokater, eiendomsmeglere, forsikringsselskaper og eiendomsutviklere.

EIERSKIFTERAPPORT

​​Denne rapporten er muligens din beste forsikring når du skal selge bolig og den er muligens enda tryggere for deg som skal kjøpe bolig. Nettopp derfor er det viktig at både kjøper og selger krever en Eierskifterapport™ ved salg av bolig. Når det er et stort konfliktnivå etter bolighandler er den beste garantien en tilstandsanalyse ved omsetning av bolig.

 

Eierskifterapporter levert av en byggfaglig takstman, er en slik tilstandsanalyse. Fordelene ved denne rapporten i forhold til andre rapporter er mange:

Vi jobber for tryggere bolighandel og formidler oppdrag fra privatkunder som har behov for en teknisk tilstandanlyse ved salg av egen bolig.

VERDI OG LÅNETAKST

​​Verdi og lånetakst benyttes i mange sammenhenger: Ved kjøp av brukt bolig forlanger ofte banken en verditakst. Har du bodd i samme bolig i mange år, er det stor sannsynlighet at din bolig er blitt mer verd.

Når boligen er blitt mer verd, har du bedre sikkerhet og kan benytte boligen som sikkerhet til å låne til feks. ny bil, hytte eller bobil, eller kanskje du vil hjelpe barna inn på boligmarkedet.

Ta kontakt med oss , så kan vi hjelpe deg med med en oppdatert verditakst.

Selv om hele markedet er enig om at man ved boligsalg bør benytte en tilstandsrapport. En grundig tilstandsrapport ved omsetning av bolig benyttes fordi kjøperen ofte ikke vet noe om boligen.

En verditakst vil en boligeier kunne ha behov for ved refinansiering, ved endringer i familiesituasjoner og andre endringer ved eiendommen. Det er mange hensyn å ta når en takstmann skal utføre en verditakst. Det som er særdeles viktig da er at takstmannen kjenner til regler og forskrifter for at du som boligeier skal få levert et best mulig produkt når du bestiller en verditakst.
Det absolutt viktigste med en verditakst er at takstmannen kan synliggjøre markedsverdi, teknisk verdi,  tomta sin reelle verdi og ikke minst kan det byggefaglige biten bedre enn noen andre. Takstmannen finner du her.

REKLAMASJON

​​Våre takstmenn er spesialister på reklamsjoner i bolighandel. Har du kjøpt en brukt bolig og føler at ikke alt er som du hadde trodd, våre takstmenn kan hjelpe deg med reklamasjoner som går på det bygningsmessige.

bottom of page